23. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno – Bidvest Cup2017 se v letošním roce konal ve dnech 19.-21. ledna 2017 v prostorách brněnského výstaviště. Pro soutěžící oboru „Kuchař" a „Cukrář" ze SŠHS Kroměříž byla proto soutěž mnohem náročnější, neboť podle celosvětových pravidel WACS nevěděli, s jakými surovinami budou pracovat.
V soutěži kuchařů soutěžil za naši školu Roman Máčala ze třídy 3.A. Po vylosování z tajného koše připravil pokrm „Pečený candát na tymiánu s citrónovou omáčkou, batátovo-celerovým pyré a restovanou zeleninou". Komise složená z akreditovaných komisařů AKC ČR hodnotila jeho pokrm kladně a Roman Máčala se umístil ve stříbrném pásmu. Náročnou přípravou na soutěž ho provázela Mgr. Kristýna Tvrdá.
Cukrářskou kategorii reprezentovala Dana Najkerová , zkušená cukrářka, nyní žákyně 1. ročníku nástavbového studia na naší škole. Po vylosování z tajného koše připravila „Jablečno-hruškový páj s vanilkovou panna cotou a čokoládovou omáčkou doplněnou tvarohovo-jogurtovou šlehačkou". Porota ocenila zvlášť velmi kladně i úpravu výrobku a Dana od poroty získala získala umístění v bronzovém pásmu. Celou náročná příprava na soutěž probíhala pod vedením Bc. Gabriely Hanákové.
Číšníci měli za úkol přípravu 2 porcí palačinek před zraky hosta a současně provést servis vhodného nápoje. V této kategorii soutěžil za naši školu David Kulich, který před odbornou porotou servíroval flambované palačinky s krémem mascarpone a živými květy. Za velmi pěkný výkon skončil David ve stříbrném pásmu na 1. místě. Příprava na soutěž probíhala pod odborným dohledem Mgr. Ivany Hašové.
Všem soutěžícím a zejména také učitelům, kteří žáky na soutěž připravovali, patří velké poděkování.



