Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu

O portálu Kontakt Mapa webu Registrovat | Přihlásit

Rozšířené
hledání
Tamarind, longan, plantain: exotické ovoce na kroměřížské hotelovce
Ve středu 11. ledna se ve Střední škole hotelové a služeb Kroměříž uskutečnil odborný workshop  v rámci projektu Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii na téma Exotické ovoce.
 
Workshopu se účastnili žáci třídy 2.A  a 2.K.  V průběhu dvouhodinového bloku pracovali ve skupinkách, vyhledávali informace o původu, využití, zpravování ovoce (tamarind, maracuja, papája, cukrová třtina, longan, opuncie, kokosový ořech, mango, limeta, ale i  jiné druhy banánů , jako např. červený a platan) a vliv ovoce na zdraví lidí.    

Všichni zúčastnění si tak mohli rozšířit své vědomosti o exotickém ovoci spojené i s ochutnávkou jednotlivých druhů.
 
exotické ovoce1.jpg
Autor: Svatava  Mlčochová
Vložil/a: Jana Vodáková