Na kroměřížšké hotelovce proběhlo od 7. února do 3. května pilotní ověřování programu dalšího vzdělávání – příprava na získání profesní kvalifikace „Výroba chleba a běžného pečiva“.
Cílem vzdělávacího programu byla příprava uchazečů na
úspěšné vykonání zkoušky konané v souladu s hodnoticím standardem profesní
kvalifikace „Výroba chleba a běžného pečiva“ a na řádný výkon této profesní kvalifikace
v praxi“. Základní vybavení potřebné pro výuku i ověřování bylo v souladu s
příslušným hodnoticím standardem.
Výběr cílové skupiny proběhl elektronickou formou, písemnou
formou, byly osloveny pekárny, cukrárny a velké obchodní řetězce v širokém
okolí. Byli osloveni také pracovníci, kteří se zabývají marketingem v pekařské
oblasti, pedagogičtí pracovníci a žáci středních a vysokých škol. Do kurzu se
přihlásilo 11 zájemců, kteří si chtějí udržet nebo zlepšit pracovní místo,
chtějí získat nové dovednosti a poznatky.
Zájemci o kurz „Výroba chleba a běžného pečiva“ byli velmi
různorodí. Věková skupina se základním vzděláním, se středním vzděláním,
vysokoškolským vzděláním, zájemci do 50 let, se zkušenostmi v dané problematice,
bez zkušeností, studující a zaměstnaní.
Vstupní znalosti účastníků byly různorodé vzhledem k jejich
různým pracovním pozicím. Práce jednotlivých lektorů se proto musela
diferencovat a přizpůsobovat úrovni vědomostí a dovedností účastníků. Po
získání úplné kvalifikace bude absolvent tohoto programu připraven na pekařské
povolání tak, aby mohl pracovat v pekařských provozech na pozici zaměstnance ve
velkých, středně velkých i malých pekárnách a obchodních zařízeních zabývajících
se prodejem pekařských výrobků.
Více informací o projektu naleznete v příloženém dokumentu.