Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu

O portálu Kontakt Mapa webu Registrovat | Přihlásit

Rozšířené
hledání
Výroba chleba a běžného pečiva na Střední škole hotelové a služeb Kroměříž
Na kroměřížšké hotelovce proběhlo od 7. února do 3. května pilotní ověřování programu dalšího vzdělávání – příprava na získání profesní kvalifikace „Výroba chleba a běžného pečiva“.
 
Cílem vzdělávacího programu byla příprava uchazečů na úspěšné vykonání zkoušky konané v souladu s hodnoticím standardem profesní kvalifikace „Výroba chleba a běžného pečiva“ a na řádný výkon této profesní kvalifikace v praxi“. Základní vybavení potřebné pro výuku i ověřování bylo v souladu s příslušným hodnoticím standardem.
 
Výběr cílové skupiny proběhl elektronickou formou, písemnou formou, byly osloveny pekárny, cukrárny a velké obchodní řetězce v širokém okolí. Byli osloveni také pracovníci, kteří se zabývají marketingem v pekařské oblasti, pedagogičtí pracovníci a žáci středních a vysokých škol. Do kurzu se přihlásilo 11 zájemců, kteří si chtějí udržet nebo zlepšit pracovní místo, chtějí získat nové dovednosti a poznatky.
 
Zájemci o kurz „Výroba chleba a běžného pečiva“ byli velmi různorodí. Věková skupina se základním vzděláním, se středním vzděláním, vysokoškolským vzděláním, zájemci do 50 let, se zkušenostmi v dané problematice, bez zkušeností, studující a zaměstnaní.
 
Vstupní znalosti účastníků byly různorodé vzhledem k jejich různým pracovním pozicím. Práce jednotlivých lektorů se proto musela diferencovat a přizpůsobovat úrovni vědomostí a dovedností účastníků. Po získání úplné kvalifikace bude absolvent tohoto programu připraven na pekařské povolání tak, aby mohl pracovat v pekařských provozech na pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých pekárnách a obchodních zařízeních zabývajících se prodejem pekařských výrobků.
Více informací o projektu naleznete v příloženém dokumentu.
 
 
Autor:  
Vložil/a: Radka Evjáková