Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu

O portálu Kontakt Mapa webu Registrovat | Přihlásit

Rozšířené
hledání
Hravě ke zdravé stravě
Integrovaná střední škola – Centrum odborné přípravy ve Valašském Meziříčí realizuje od září 2010 další z řady projektů financovaných Evropskou unií s názvem „Aplikace současných vědeckých poznatků v moderním stravování“. Hlavním cílem projektu je zkvalitnění úrovně veřejného stravování, větší ochrana zdraví a eliminace zdravotních rizik z alimentárních nákaz.
 
„V rámci projektu vznikly dva pilotní vzdělávací moduly. První z nich je určen pro personál potravinářských provozoven, např. zaměstnance školních kuchyní. Druhý modul je zaměřen na vzdělávání vedoucích pracovníků potravinářských provozoven a restauračních zařízení,“ sdělila koordinátorka Mgr. Dagmar Zetková. Odbornou stránku projektu zajišťuje tým zkušených lektorů pod vedením MVDr. Kateřiny Janovské, který se snaží předávat účastníkům modulů zkušenosti z praxe, jež jsou pro ně přínosné. Dne 23. května 2011 byl představen pilotní vzdělávací modul pro management v potravinářství a jeho zahájení se také zúčastnil radní pro oblast školství, mládeže a sportu Mgr. Josef Slovák, který ocenil přínos projektu pro celý Zlínský kraj. „Doufám, že účastníci budou své nově nabyté vědomosti dále aplikovat na svých pracovištích a přispějí tak ke zkvalitnění úrovně veřejného stravování,“ uvedl Mgr. Josef Slovák.
 
Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu částkou ve výši 5 476 306,- Kč, což činí 85 % jeho celkových nákladů a na ISŠ-COP bude probíhat do ledna 2013. Více informací o projektu lze nalézt na jeho webových stránkách https://sites.google.com/a/isscopvm.cz/hygiena/).
 
„Jsem rád, že se na naší škole daří úspěšně realizovat evropské projekty, a tímto děkuji celému realizačnímu týmu, který se na jejich uskutečnění podílí,“ ocenil práci svých kolegů ředitel školy Mgr. Petr Pavlůsek.

Bc. Pavla Bauerová
Autor:  
Vložil/a: Radka Evjáková