Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu

O portálu Kontakt Mapa webu Registrovat | Přihlásit

Rozšířené
hledání
První česká konference na téma wellness gastronomie
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádala pod odbornou garancí České společnosti pro výživu a vegetariánství, Asociací kuchařů a cukrářů ČR a Asociací hotelů a restaurací ČR ve dnech 30. 9. a 1. 10. 2015 v Kroměříži první konferenci na téma WELLNESS GASTRONOMIE.
 

Na konferenci nechyběli zástupci ze středních odborných škol, ale také pracovníci z potravinářství, kteří se seznámili nejen s pojmy wellness gastronomie, kde se wellness gastronomie nachází, ale také jaká hlediska – zdravotní, ekonomická, etická tento směr přináší. Během přednášek a prezentací konzumovali hosté zeleninu a pokrmy v biokvalitě. Účastníci získali informace o surovinách a kulinářských úpravách pro přípravu pokrmů. Některé pokrmy například saláty, chuťovky, hlavní jídla, nápoje nebo moučníky byly na slavnostním večeru jednotlivými firmami, které se takto prezentovaly, představeny a nabídnuty k ochutnání. Při konzumaci pokrmů měli možnost hosté poslouchat cimbálovou muziku z Kyjova. Součástí konference byla ukázková kulinářská soutěž, kde kuchaři – z restaurací, které tyto pokrmy připravují, předvedli přípravu a servis wellness pokrmů





Autor:  
Vložil/a: Radka Evjáková