Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu

O portálu Kontakt Mapa webu Registrovat | Přihlásit

Rozšířené
hledání
Kroměřížští studenti zaujali míchanými nápoji Šábes a Mint Pear
V úterý 3. května se žáci Střední školy hotelové a služeb Kroměříž zúčastnili soutěže Labský pohár, který již 13. rokem zajišťuje Labská hotelová škola a odborným garantem této soutěže je Česká barmanská asociace.

Soutěžící připravovali dva nápoje, jednu porci  Classic Cocktail Moravský kohout a tři porce After Dinner Cocktail tento nápoj soutěžící připravovali podle vlastní receptury. Povinnou složkou pro přípravu míchaného nápoje bylo portfolio R. Jelínka. Školu reprezentovali žáci David Kulich, který se umístil na 4. místě a Valerie Krčová obsadila 13. místo.

Oběma studentům děkuji za vzornou reprezentaci školy.

​Receptura míchaného nápoje Davida Kulicha

Název Šáb​es

Suroviny:
2 cl Košer Hruškovice Williams
1 cl Cointreau
1 cl Portské TAWNY                             
3 cl Cappy rybíz
Vlasy z pomerančové kůry
Ozdoba - Kompotová hruška a červený rybíz
 
 

Receptura m​íchaného nápoje Valerie Krčové

Název Mint Pear

Suroviny:
2 cl Košer Hruškovice Williams
2 cl Cointreau
2 cl smetany 31%
1 cl čokoládový sirup
Máta                                                                                           
Ozdoba - Pomerančová kůra, máta a čerstvá jahoda

Valérie Krčová.jpgDavid Kulich.jpg

Autor: Ivana Hašová
Vložil/a: Jana Vodáková