Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu

O portálu Kontakt Mapa webu Registrovat | Přihlásit

Rozšířené
hledání
Budoucí kuchaři a číšnici z SPŠ Otrokovice se učí od předních odborníků na cestovní ruch a hotelnictví

​Na půdě Střední průmyslové školy Otrokovice se ve středu 30. března uskutečnil interaktivní seminář, vedený ředitelem hotelu Orea Hotelu Atrium Luďkem Loudou. Program byl zaměřený na praktické a obecné zásady v podnikání v provozu restaurace, využití webové prezentace pro marketing a růst prodeje v restauraci, trendy v gastronomii.

Slyšeli jste například o dnešním návratu k starověkým obilovinám, nejstarší rostlině pěstované pro lidskou obživu již před 5-8 tisíci lety? A proč jsou tak populární zeleninové lístečky, které se sklízejí krátce po vyklíčení? A co třeba restaurace v Brightonu, kde se řídí heslem nulový odpad... To všechno bylo obsahem semináře, na němž studenti oborů Kuchař-číšník a Management různých ročníků zformovali pestré fórum mladých lidí, které baví zkoumat nové chutě, hledají inspiraci a chtějí se dozvědět více o světové gastronomii.

Mezi Orea Hotelem Atrium a SPŠ v Otrokovicích trvá již několik let skvělá spolupráce. Ti nejlepší z oboru Kuchař-číšník se účastní odborného výcviku v hotelu a po ukončení vzdělání mají velkou šanci rozšířit jeho tým. ​



Autor: Jana Vodáková
Vložil/a: Radka Evjáková