Zástupci kuchařského umění z
Chomutova, Prahy, Olomouce a dalších měst přijali pozvání na celostátní
soutěž kuchařských dovedností ve studené kuchyni Gastro Mánes. Soutěž je určena
pro žáky odborných učilišť oboru Stravovací a ubytovací služby. Tradičně ji
pořádá SŠHS Kroměříž. Dne 15. dubna se konal již 9. ročník.
V letošním zadání měli
soutěžící za úkol připravit speciality na jehle a za studena upravené
luštěniny. Nejdříve se ve školní kuchyni vytvářely chuťovky na jehle a obložené
chlebíčky, poté následovalo pódiové vystoupení – příprava předkrmového salátu
z luštěnin.


Tříčlenná porota složená
z odborníků z praxe hodnotila kvalitu výsledného produktu, chuťové
provedení, hygienu práce i efekt při konečném aranžmá.


Výsledky byly obdivuhodně
vyrovnané, nakonec však nejvíce bodů získala dvojice děvčat z Moravské
Třebové. Naši školu reprezentovalo dvoučlenné družstvo žáků 3. ročníku Martin
Forýtek a Miroslav Vrchký, kteří nakonec získali čtvrté místo.
Soutěž byla dobře
připravena, všichni zúčastnění odjížděli spokojeni a s přáním dalších
setkávání.