Přeskočit příkazy pásu karet

Rozšířené
hledání
Tisková zpráva o průběhu krajského finále Kvízu PLUS

Krajské finále soutěže zaměřené na bezpečné chování na internetu se dne 13. 12. 2017 opět uskutečnilo na krajském úřadě ve Zlíně.  Byla na něj pozvána pětice středoškoláků, kteří úspěšně a nejrychleji vyřešili on-line Kvíz PLUS realizovaný v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet. Do tohoto projektu jsou zapojeny všechny kraje v České republice, včetně Zlínského, který finálové klání uspořádal.

Projekt Kraje pro bezpečný internet je výsledkem iniciativy Asociace krajů ČR ve spolupráci s krajskými koordinátory. Podává návod, jak pracovat s informační technikou bezpečně, a to především formou e-learningových kurzů pro děti a dospělé, rodiče, pedagogické pracovníky, sociální pracovníky, policii či seniory. Odbornými partnery projektu jsou Microsoft, Gordic, CZ.NIC, Česká pojišťovna, MV ČR a AFCEA.

Úspěšné řešení kvízu spočívalo v registraci na internetu, kde každý absolvoval devět e-learningových lekcí s tematikou bezpečného internetu. Úkolem bylo mít co nejvíce správných odpovědí v co nejkratším čase. Lekce byly rozděleny do dvou úrovní a pouze 5 nejrychlejších řešitelů on-line Kvízu PLUS postoupilo do finále. Do projektu se mohli zapojit jak žáci základních škol, tak i studenti škol středních. Ve Zlínském kraji se do on-line kurzů zaregistrovalo celkem 929 žáků, z nichž 504 úspěšně absolvovalo základní úroveň Kvízu.

10_KPBI.JPG

Z celkového vítězství v krajském kole se nakonec radovala Marie Kuželová z Gymnázia Jana Pivečky a Střední odborné školy Slavičín. Náš kraj bude reprezentovat na ústředním finále, jež proběhne v úterý 6. února na Krajském úřadě Středočeského kraje. Odměny ve formě certifikátu a věcných cen od partnerů soutěže se však dočkali i ostatní finalisté, stejně jako další tři vylosovaní úspěšní řešitelé základního on-line Kvízu, kteří byli rovněž pozváni.

Jména finalistů – Zlínský kraj:

Kuželová Marie - Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín

Houžvová Patricie - Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín

Majíček Michal - Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště

Pinďáková Karina - Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín

Pivoňka Daniel – Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště

11_KPBI.JPG

Autor: Radim Sukop