Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu

O portálu Kontakt Mapa webu Registrovat | Přihlásit

Rozšířené
hledání
Historie verzíHistorie verzí

Gastronomie

Skupina: Gastronomie, hotelnictví a turismus

Telefon:Web:
Ředitel:Email:
Informace o oboru
Kód: 65-41-L/51
Období: 2018/2019
Délka: 2
Forma studia: Denní
Ukončení studia: Maturita
Stipendia: Ne
Školné: Ne
Přijímaných: 30
Gastronomie
Popis

​Obor směřuje k získání stupně středního vzdělání s maturitní zkouškou, toto dvouleté studium se zakončuje maturitní zkouškou, úspěšní absolventi obdrží vysvědčení o maturitní zkoušce.

Podmínky přijetí

Obor Gastronomie je určen pouze pro absolventy tříletého oboru vzdělání 65-51-H/01 Kuchař-číšník. ​Přijímání uchazečů probíhá na základě kritérií pro přijímací řízení. Mezi hlavní kritéria přijetí ke studiu patří úspěšné vykonání přijímací zkoušky a průměrný prospěch z pololetí 3. ročníku tříletého oboru Kuchař-číšník.

Učební plány

​Ročníkový učební plán oboru Gastronomie ​naleznete na webu školy (www.gaozl.cz) v sekci studium.

Profil absolventa

​Absolvent samostatně vykonává profesní úkony v hotelovém a restauračním provozu. Má nejen teoretické, ale i odborné vědomosti a dovednosti v přípravě pokrmů, nápojů, obsluhy a pořádání gastronomických akcí. Po získání praxe v oboru je absolvent připraven na soukromé podnikání.

Úspěchy školy v tomto oboru

​K úspěchům žáků v tomto oboru patří prezentace gastronomických výrobků školy na rautech pořádaných u příležitosti různých společenských a kulturních událostí.

Spolupráce se sociálními partnery

Probíhá každoročně s cca 20 středisky společného stravování a hotelovými provozy, ve kterých žáci vykonávají odbornou praxi.